Bu kurabiye, her günü benim için farklı kurabiyelerle geçen Aralık ayının en özel tariflerinden..Yerken, kaymak gibi eriyor ağızda..Hamuru yoğurmaya başladığınızda önce paniğe kapılıp, hamur olmuyor derken, hatta sabırsızlar için bir de ipucu, 60'a kadar sayın içinizden, yoğurun yoğurun ve işte karşınızda kurabiye hamurunuz...
Çok pratik, ama meleklere layık...Bu ayın ilk Cumartesi günü için tavsiye ediyorum herkese..
3 çay bardağı Pudra Şekeri
250 gr.Margarin
1 pk.Vanilya
3,5 su bardağı Un
1 çay bardağı Badem
2 çay bardağı pudra şekeri, vanilya, küp küp doğranmış margarin ve un yoğurulur. Bademler 2’ye bölünerek tavada kavurulur. Hamura eklenip yoğurulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, kurabiye şekli verilerek yağlanmış tepsiye dizilir. 175 C fırında 25 dak. Pişirilir. Soğuyan kurabiyelerin üzerine 1 çay bardağı pudra şekeri serpilir.
Afiyet Olsun.
No comments:
Post a Comment